dilluns, 5 d’abril del 2010

Diferències entre dues notícies

En aquesta activitat hi han exposades dues notícies sobre el lideratge de la Lliga entre el Barça i el Madrid.
En aquestes dues notícies dels diaris "Sport" i "As" es pot veure clarament l'influència ideològica dels seus propietaris i dels redactors.

Al titular del diari "Sport" ja es veu clarament per quin equip és té preferències: el Barça. En aquesta notícia se'ns exposa com ha estat la trajectòria del Barça durant els ultims mesos i com creuen que finalitzarà la competició de lliga que, comptant amb el favoritisme cap al Barça, quasi asseguren que serà aquest el que la guanyarà. Per tant, no és una informació objectiva, tot i que les dades que aporten són completament verídiques, es pot entreveure el favoritisme ja que estan segurs de qui guanyarà i clarament es valora més al Barça que als atres equips. Pel que fa a les imatges que apareixen a la notícia, apareix una fotografia del Camp Nou ja que tota la notícia fa referència al Barça.


Pel que fa al diari "As", en el seu titular ja es veu que repten al Barça al campionat de Lliga. Durant tota la notícia se'ns explica com ha estat la trajectòria del Madrid durant els ultims mesos però a la vegada ens dòna informacions més allà del que és estrictament futbolístic " Por aquí pasó el Barça de las seis copas y se quedaron más de mil entradas sin vender. Ayer y pese a las vacaciones de Semana Santa, se colgó el primer cartel de 'No hay billetes' de esta temporada en El Sardinero". Per altra banda, molta informació que apareix és subjectiva i es veu clarament com estan a favor del Madrid i en contra del Barça " el Madrid sigue siendo, de largo, el club con mayor tirón popular del planeta Tierra. La vida es blanca".


Per tant, aquestes dues notícies parlen del mateix tema, de la Lliga de futbol. Però segons dos punts de vista molt diferenciats ja que segons les influències ideològiques dels seus propietaris i els seus interessos donen un enfocament o un altre de la notícia.En aquest cas, un afavoreix més al Barça i l'altre al Madrid.