diumenge, 25 d’abril del 2010

Anàlisi personatges de la sèrie Lost (Perdidos)

En aquesta activitat descriuré tres dels personatges principals de la sèrie Lost (Perdidos) que actualment s'emet a Cuatro els diumenges per la tarda. Aquests personatges són descrits segons "la pauta d'anàlisi de personatges" del dossier de continguts del tema 3.

Tots aquests personatges,tal i com diu al dossier, són reals i creibles i per tant són humans, imperfectes i a vegades contradictoris.

Jack Shephard

1. Indicis externs: És un home d'uns 35 anys. És alt, fort, té els ulls marrons i és atractiu.

2. Indicis interns: Jack és molt racional i li costa confiar només en la fe. Li és molt difícil ignorar i deixar les coses passar. Intenta solucionar els conflictes civilitzadament i

fent-se servir de la lògica, però no dubta a utilitzar la violència quan és necessari. Té l'habilitat per a resoldre problemes a través de la raó i amb la qual cosa reacciona bé davant els conflictes. A més Jack és generós, gentil, just, sensible, intel.ligent, valent, humil, moral, i molt lleial.

3. El seu rol: Jack és el primer personatge que apareix a la sèrie. Jack és un important neurocirugià i a causa d'això i de la seva manera de ser, pren el paper de líder a la illa. Així doncs, Jack lidera l'organització dels supervivents, gestiona els primers conflictes i resol qualsevol circumstància d' assistència mèdica. Jack ho passa molt malament quan no pot salvar a les persones que vant morint al llarg de la sèrie i a causa d'això es sent molt culpable i frustrat. Les relacions amb els seus companys es van complicant a mesura que avança la sèrie. Al principi Jack no te problemes amb ningú i s'entén amb tothom però més endavant tindrà conflictes amb diferents personatges, sobretot amb Sawyer.

A mesura que avança la sèrie Jack s'enamora de Kate i aquesta és una de les causes de la seva rivalitat amb Sawyer. Així doncs, Jack, Kate i Sawyer protagonitzen un triangle amorós.

Jack Shepard transmet la manera de ser d'una persona molt generosa, que es preocupa molt per els altres i que intenta ajudar sempre que sigui possible.

James Ford "Sawyer"

1. Indicis externs: És un home d'uns 35 anys. És alt, fort, té el cabell ros i té els ulls clars. És caracteritza per ser un dels personatges més atractius de la sèrie.

2. Indicis interns: A causa de la seva dura infància Sawyer és un home que es mostra, al principi, molt egoísta en les seves accions. A mesura que avança la sèrie mostra una faceta més sensible i generosa però només amb les persones que per ell són de confiança. A més és rebel, avar, violent, solitari, dur, valent, inmoral, fred i egocèntric.

3. El seu rol: A la illa, Sawyer utilitza les seves habilitats per enganyar als demés i així aconseguir beneficis. És molt difícil conviure amb ell i no conta amb els altres per res. Actua segons els seus propis interessos. És bastant problemàtic i té conflictes amb molts dels personatges. A mesura que avança la sèrie es va enamorant de Kate i això fa que poc a poc el seu carácter canviï cap a millor. Manté una gran rivalitat amb Jack perquè els dos estan enamorats de Kate i perquè són molt diferents entre ells.

Sawyer transmet la manera de ser d'una persona molt tancada en si mateixa, egoísta, rebel i molt freda. Però alhora generosa i afectuosa amb les persones amb les qui té confiança.

John Locke

1. Indicis externs: John Locke és un home d’uns 60 anys. És calb, té els ulls clars i abans d’arribar a la illa era paraplègic i anava en cadira de rodes però quan arriba a la illa misteriosament pot caminar.

2. Indicis interns: John Locke és molt independent, solitari i s’involucra de ple amb tot el que té a veure amb la illa. És molt enigmàtic, aventurer i és un dels més preparats alhora de sobreviure en la illa. A més és optimista, dur, valent i té molta fe.

3. El seu rol: Juntament amb Jack és un dels líders ja que té molta habilitat caçant i es capaç de seguir qualsevol rastre. El seu pensament és molt racionalista i aquest entra en conflicte amb el pensament científic de Jack.

John Locke transmet la manera de ser d'una persona molt racional, aventurera i lluitadora per allò que creu.